Rövidpályás Szenior OB - Összefoglaló

2013.04.12-13-án rendezte meg a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Clubbal közösen a III. Rövidpályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságot. A verseny nemzetközi volt, hiszen a magyar úszók mellett angol, román, szlovák, szerb, német versenyzők is rajthoz álltak. 35 egyesület 293 egyesületi versenyzője mellett 33 egyéni induló is rajtkőre állt a másfél napos viadalon. Összesen 28 egyéni és 6 váltó versenyszámban 1235 alkalommal ugrottak vízbe a versenyzők. A verseny színvonalát, illetve a versenyzők felkészültségét mi sem jellemzi jobban, hogy több ország csúcs is született.

Az összesített csapatversenyben a Budapesti Senior Úszó Sport Club végzett az élen megelőzve a Senior-Delfinek Sportegyesület, illetve a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club versenyzőit.

Az egyéni küzdelmekben a legeredményesebb versenyző a hölgyek mezőnyében Marosi Melinda volt a Budapesti Senior versenyzője, aki a 400 m női gyorsúszásban elért 4.51,7-es idejével a százalékos teéljesítményszámításban a legmagasabb értéket 98,42% ért el.

A férfiaknál szintén Budapesti Senior versenyzője Csikány József érte el a legmagasabb értéket 100,85%-ot a 200 m férfi hátúszásben elért 2:52,4-os időeredményével.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek a szép eredményekhez. További jó felkészülést és versenyzést!

A verseny hivatalos jegyzőkönyve az alábbi linken érhető el!

A versenyről készült fényképek a galériában érhetők el (hamarosan)!

BÁCSVÍZ-KVSC

2013-04-14